Kaipaatko apua vanhemmillesi tai isovanhemmillesi?

Huoli vanhempien tai isovanhempien voinnista

Huolestuttaako sinua vanhempiesi tai isovanhempiesi jaksaminen? Asutko niin kaukana, että säännölliset käynnit vanhempien luona ovat käytännössä mahdottomia? Usein ikääntyvistä vanhemmista huolehtiminen jää lasten tai lastenlasten vastuulle. Kuitenkaan vastuu ei useinkaan jakaudu perheen kesken tasaisesti ja se voi aiheuttaa ongelmia niin jaksamisessa kuin perhesuhteissa. Jos kukaan ei pääse käymään äidin tai isän luona riittävän säännöllisesti voi huoli läheisen jaksamisesta kasvaa suureksi.

Ennen vanhaan oli täysin normaalia, että lapset hoitivat aina ikääntyvät vanhempansa. Usein äiti ja isä jopa muuttivat vanhemmalla iällä takaisin saman katon alle lasten kanssa. Lasten hoitovelvoite vanhemmistaan lähti laistakin vasta 70-luvulla. Nykyään ihmiset asuvat kotona koko ajan pidempään ja näin he vaativat yhä enemmän huolenpitoa myös kotona. Edelleen lapset ovat ne, ketä vanhemmista usein pitää huolen. Ongelma kuitenkin on usein siinä, että hoitovastuu jakautuu sisarusten kesken epätasaisesti. Toiset sisarukset asuvat kauempana kuin toiset ja toisilla on esimerkiksi työmatkoja, joiden takia säännölliset käynnit vanhempien luona ovat mahdottomia. Tilanteiden muuttuessa ja hoitotarpeen kasvaessa usein vastuu vanhempien hoidosta päätyykin yhdelle sisaruksista. Välillä on myös tilanteita, ettei kukaan lapsista pääse äidin tai isän luokse säännöllisesti.

Kummassakin tapauksessa me voimme auttaa!

Säännöllisiä käyntejä läheisesi luona

Palvelussamme vanhuksen luona käy säännöllisesti aina sama tuttu ja turvallinen henkilö. Näin asiakkaan ja työntekijän välille syntyy luottamuksellinen suhde, jopa ystävyyssuhde. Käyntien myötä läheisesi saa säännöllistä seuraa eikä jää yksin, vaikka et itse aina pääsisi kyläilemään. Yhteydenpidon myötä saat myös itsellesi varmuuden, että äitisi tai isäsi voi hyvin. Sinun on siis mahdollista saada aina tieto siitä, miten läheisesi voi ja miten käyntimme ovat sujuneet. Vaikka pystyisit itse käymään vanhempiesi luona suhteellisen säännöllisesti voi palvelumme helpottaa myös omaa jaksamistasi. Voimme käydä läheisesi kanssa esimerkiksi ulkoilemassa, auttaa asioinnissa, auttaa siivouksessa, opastaa tietokoneen käytössä tai olla vain seurana ja tukena arjessa. Palvelun sisältö määritellään aina asiakkaan ja tarvittaessa omaisten kanssa yhdessä, joten voit myös itse vaikuttaa siihen mitä teemme läheisesi kanssa.

Ystävälle Oy:n palveluita voi myös ostaa vanhemmilleen yhdessä ja jakaa kulut tasan sisarusten kesken. Näin vastuu vanhemmista jakautuu tasaisesti ja kukin sisarus voi hakea palvelun hinnasta kotitalousvähennyksen. Varsinkin jos kulut ovat vuositasolla suuremmat on niiden jakaminen myös kotitalousvähennyksen kannalta edullista.

Jos sinua mietityttää oman läheisesi jaksaminen, ota rohkeasti yhteyttä ja katsotaan miten me voisimme auttaa sinua ja läheistäsi!


Meillä on kiire vain luoksesi

 

Terkuin, Leena