Tarinamme

Olen toiminut vanhusten tukipalveluyrittäjänä Loimaalla, mutta muutettuani Turkuun palvelut Loimaalla loppuivat. Aiemmassa toiminnassa huomasin kuinka paljon yksinäisiä vanhuksia on. Siksi lähdimme ystäväni Leenan kanssa miettimään voisimmeko auttaa yksinäisiä vanhuksia ja tuoda heidän elämäänsä lisää iloa.
Emme halunneet olla tavanomainen kotipalvelua tai kotihoidon tukipalvelua tarjoava yritys, vaan halusimme tuoda palveluun jotain uutta! Vähitellen idea Ystävälle palvelusta alkoi muotoutua.

Haluamme auttaa etenkin yksinäisiä ikäihmisiä

Nimi yritykselle löytyi kun kävimme läpi vanhan toiminimen papereita.
Paperien välistä löysimme postikortin, jonka olin saanut vuosia sitten eräältä rouvalta.

Yhtenä iltana syksyllä 2013 katselin silloisen kotini ikkunasta pihalle ja näin, että maassa makasi vanhempi henkilö. Kaikki ei näyttänyt olevan kunnossa. Juoksin ulos ja huomasin, että rouva oli kaatunut ja loukannut päänsä. Autoin sekavan rouvan sairaalaan, jossa selvisi, että hänellä oli aivotärähdys, murtunut ranne ja vaurioitunut polvi. Noin viikon päästä sain rouvalta kortin ja paketin suklaata.
Kortissa luki kiitokset avusta ja kuoressa isolla Ystävälle.

Perustimme yrityksen joulukuussa 2017 ja varsinainen toiminta alkoi vuoden 2018 alussa. Sittemmin Leena on jäänyt pois toiminnasta ja toimin yrityksessä toistaiseksi yksin.

 
YstävälleOy-Ville.jpg

Ville Nurminen

Toimin Ystävälle Oy:ssä päätoimisena yrittäjänä, toimitusjohtajana, ystävänä ja palvelen kaikkia asiakkaitamme. 

Olen urheilullinen nuorimies, jolla on positiivinen elämänasenne. Vapaa-ajalla liikun paljon ja monesti minut löytääkin lähialueen ulkokuntosaleilta treenaamasta. 

Olen koulutukseltani rakennusmies ja myös niitä töitä on tullut tehtyä. Pian valmistumisen jälkeen minua alkoi kuitenkin kiinnostaa muut työt ja etenkin yrittäjyys. Nyt minulla onkin jo usean vuoden kokemus yrittäjyydestä. Ennen Ystävälle Oy:tä olen toiminut Loimaalla vanhusten tukipalveluyrittäjänä.

Työssäni eniten minua motivoi se, että saan konkreettisesti auttaa ihmisiä. Työ on mukavan vaihtelevaa ja jokainen päivä on aina erilainen. Työni tekeminen vaatii luotettavuutta ja se onkin yksi tärkeimpiä ominaisuuksiani. 

Mika Roininen

Toimin Ystävälle Oy:ssä ystävänä, joka käy asiakkaiden luona auttaen kaikessa arkisessa kuten siivouksessa ja kaupassa käynnissä, mutta samalla olen myös henkisenä tukena ja turvana.

Ennen olen toiminut monella eri alalla mm: postilla ja puutarhassa ja omaan hieman aiempaa kokemusta myös tältä alalta.

Olen luonteeltani empaattinen ja rauhallinen. Vapaa-ajallani olen tekemisissä musiikin kanssa, urheilen paljon ja omaankin useita eri harrastuksia geokäytköilystä jalkapalloon.

Työssäni tykkään eniten kun pääsen auttamaan asiakkaita, pystyn ratkomaan heidän ongelmiaan ja olemaan tukena elämän eri tilanteissa